Nieuwe website online

Christelijke organisaties lanceren samen nieuwe website Alles over rouw
Vanaf 23 november 2023 kunnen mensen die te maken hebben met rouw en verlies terecht op de nieuwe website Alles over rouw. Deze website biedt vanuit een christelijke visie toerustende informatie, ontmoetingsmogelijkheden, lotgenotencontact en professionele hulp in het rouwproces.

‘Rouwen kun je niet alleen’, is het motto van Alles over rouw. Het helpt om verdriet te kunnen delen: gedeelde smart is halve smart. Toch zijn veel mensen alleen in hun rouw, merken de initiatiefnemers. Terwijl de pijn van het verlies zich nog dagelijks aan mensen kan opdringen, is hun omgeving soms alweer verder gegaan. Dat kan het rouwproces in de weg staan.

Informatie en (lotgenoten)contact
Daarom hebben vier christelijke organisaties de handen ineengeslagen om mensen in hun rouwproces te ondersteunen: Lelie zorggroep, Stichting Als kanker je raakt, Stichting Schuilplaats en NPV – Zorg voor het leven. De website biedt toerustende informatie over rouw en verlies, handvatten om met het verlies van een dierbare om te gaan en contactmogelijkheden met professionals én lotgenoten.

Professionele hulp
Harm Rebel, teamleider hulpverlening Stichting Schuilplaats: ‘Iemand verliezen van wie je houdt, is een ingrijpende gebeurtenis. Soms is het verlies zo groot, dat het leven onleefbaar lijkt te zijn. Verdriet en rouw kunnen niet opgelost worden. Je kunt wel leren om je verdriet te verwerken, de herinneringen een plek te geven en de draad van het leven weer op te pakken. De psychosociale hulpverleners van Stichting Schuilplaats zijn in de buurt om te luisteren én te helpen – als professionals.’

Goede zorg rondom het levenseinde
De NPV denkt met mensen mee als zij blijvende twijfels overhouden aan behandelbeslissingen rond het sterfbed van hun naaste. Interim-directeur Martijn Schot: ‘De NPV staat voor goede zorg rondom het levenseinde. We vinden het dan ook belangrijk om bij te dragen aan Alles over rouw. We hopen dat het christenen die te maken hebben met rouw helpt bij het omgaan met het verlies van dierbaren.’